KASTAMONU / AZDAVAY - Azdavay 75.Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Ock

Her yıl 4-10 Ekim tarihler arası Dünya Uzay Haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de okulumuz öğrencileriyle birlikte gezegenlerimizi tanıyıp, önemli bilim insanlarımızı anarak uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Uzay Haftası’nı kutladık.

Ock

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf  Tekin tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi", okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan dilimizin zenginlikleri projesi videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Ock

Öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

bu kapsamda okulumuzda yapılan bazı etkinlikler;

Ekim(Edep, Saygı, Nezaket)

•        Okulumuzda nezaket kutusu yapılarak öğrencilerin nezaket içeren davranışları uygulayıp, uyguladıkları bu davranışları nezaket kutusuna atmaları istenmiştir.

•       Sözün Gücü Vardır adlı pano hazırlanmış olup; öğrencilerin karşılarındaki kişilere karşı güzel sözlerle hitap etmeleri için mihenk taşı olunması hedeflenmiştir.

•       İyi İnsan nasıl olur? Kişiliğinde neleri barındırır? Soruların cevap bulmaları için öğrencilerle birlikte etkinlikler ve ders içi çıkarımlardan meydana çıkan kişilikler okul panosu olarak sergilenmiştir.

Kasım(Sorumluluk, Özdenetim, Yardımseverlik ve Merhamet)

•                        Doğa ve çevre bilincine sahip ve öz kaynakları verimli kullanan toplumsal olarak bilinçli tüketici profili oluşturmak için öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda çevreyi temiz tutmak, gelecek nesillere karşı olan sorumluluğumuzu hatırlamak ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak için atık malzemelerden sepet vs. ürünler yapılmıştır.

•         Filistin’de Katil İsrail tarafında işlenen insanlık suçu işlenmektedir. Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan vicdana merhamete insanlığa sığmayan bu zulme karşı bütün dünya sessiz kalmaktadır. Bizler devlet ve millet olarak hem dinimizin hem devletimizin din dil ırk gözetmeksizin her türlü zulme karşı geldiği ve müdahale ettiği aşikârdır. Bu bağlamda KUDÜS bizim için neyi ifade eder? , Bizler bu zulme dur diyebilmek için neler yapabiliriz? Sorularına cevap olarak öğrencilerimize yaşlarına uygun videolar izletilmiştir. Tanıtımlar yapılmıştır. Ayrıca Müftülük personeli ile birlikte konferans hazırlanarak konunun önemi ve ehemmiyeti perçinlenmiştir. Bizim bu insanlık dramına karşı durmamızın yolu yerli malı tüketmekten ve bu zulme karşı ses çıkarmayan ülkelerin mallarını tüketmemekten geçmektedir. Bu gibi davranışlar toplumsa olarak farkındalık oluşturarak ve sayımızı arttırarak  ülkelerin ekonomilerini ciddi yönde etkileyerek bu zulümden vazgeçmeye zorlamanın en etkili yolunun bu olduğu aktarılmıştır.

Ock

Kastamonu'da düzenlenen Yıldız Kızlar Bilek Güreşi Turnuvası'nda okulumuzu temsil eden öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Turnuvada derece elde ederek Grup müsabakalarında temsil hakkı elde eden Hazal Gülsüm DOĞAN, Kübra PİR ve Nisa Eylül ÖZDEMİR'e de başarılar dileriz.

Dereceye giren ögrencilerimiz

35 kg da Cemre Kaya

Sağ kol 2. Sol kol 2.

40 kg da Hazal Gülsüm Doğan

45 kg da Kübra Pir

50 kg da Elif Yılmaz

Sol kol 3. sü

60 kg da Nisa Eylül Özdemir

65 kg da Gülsu Nur Maden

Sol kol 3. sü

65+ kg da Elanur Cebeci

Sol kol 3. sü Sağ kol 4. sü

65+ kg da Sıla Türkay

Sağ kol 3. sü Sol kol 4. sü

Nis

2022 2023  Eğitim Öğretim Yılı Yozgat ilinde yapılan Bocce Grup müsabakalrında İlimizi temsil eden okulumuz turnuvayı2. olarak tamamlamıştır.   Haziran ayında yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır. öğrenci ve öğretmenlerimize şimdiden  başarılar diler, Öğrencilerimizi ve antrenörleri beden Eğitimi Öğretmeni Özlem GÜRSEVİNÇ'i tebrik ediyoruz.

Nis

2022 2023  Eğitim Öğretim Yılı KAstamonu İl  geneli küçükler Katagorisi  bocce kız   müsabakaları tamamlandi.

Okulumuz ilde birinci olarak nisan ayında Yozgat ilinde yapılacak olan Grup müsabakalarında Kastamonuyu temsil edecektir. öğrencilerimize başarılar diler

Mrt

2022 2023  Eğitim Öğretim Yılı KAstamonu İl  geneli Yıldızlar Katagorisi  Bilek Güreşi müsabakaları tamamlandi.

Müsabakada farklı siklet ve katagorilerde 23 sporcumuzun katılımlarıya okulumuza 5'i birincilik olmak üzere 19 madalya kazandırarak bölge finallaerine adımızı yazdırmayı başardık.

EMRE TURP 70 kiloda Sağ kol 1.ligi  Sol kol 1. ligi

AYŞEGÜL GÜGÜK 65+ kiloda Sağ kol 1.ligi Sol kol 1.liği