T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / AZDAVAY - Azdavay 75.Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM

Öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

bu kapsamda okulumuzda yapılan bazı etkinlikler;

 

Ekim(Edep, Saygı, Nezaket)

 

  •        Okulumuzda nezaket kutusu yapılarak öğrencilerin nezaket içeren davranışları uygulayıp, uyguladıkları bu davranışları nezaket kutusuna atmaları istenmiştir.

 

  •       Sözün Gücü Vardır adlı pano hazırlanmış olup; öğrencilerin karşılarındaki kişilere karşı güzel sözlerle hitap etmeleri için mihenk taşı olunması hedeflenmiştir.

 

 

 

  •       İyi İnsan nasıl olur? Kişiliğinde neleri barındırır? Soruların cevap bulmaları için öğrencilerle birlikte etkinlikler ve ders içi çıkarımlardan meydana çıkan kişilikler okul panosu olarak sergilenmiştir.

 

 

Kasım(Sorumluluk, Özdenetim, Yardımseverlik ve Merhamet)

  •                        Doğa ve çevre bilincine sahip ve öz kaynakları verimli kullanan toplumsal olarak bilinçli tüketici profili oluşturmak için öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda çevreyi temiz tutmak, gelecek nesillere karşı olan sorumluluğumuzu hatırlamak ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak için atık malzemelerden sepet vs. ürünler yapılmıştır.

 

 

 

  •         Filistin’de Katil İsrail tarafında işlenen insanlık suçu işlenmektedir. Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan vicdana merhamete insanlığa sığmayan bu zulme karşı bütün dünya sessiz kalmaktadır. Bizler devlet ve millet olarak hem dinimizin hem devletimizin din dil ırk gözetmeksizin her türlü zulme karşı geldiği ve müdahale ettiği aşikârdır. Bu bağlamda KUDÜS bizim için neyi ifade eder? , Bizler bu zulme dur diyebilmek için neler yapabiliriz? Sorularına cevap olarak öğrencilerimize yaşlarına uygun videolar izletilmiştir. Tanıtımlar yapılmıştır. Ayrıca Müftülük personeli ile birlikte konferans hazırlanarak konunun önemi ve ehemmiyeti perçinlenmiştir. Bizim bu insanlık dramına karşı durmamızın yolu yerli malı tüketmekten ve bu zulme karşı ses çıkarmayan ülkelerin mallarını tüketmemekten geçmektedir. Bu gibi davranışlar toplumsa olarak farkındalık oluşturarak ve sayımızı arttırarak  ülkelerin ekonomilerini ciddi yönde etkileyerek bu zulümden vazgeçmeye zorlamanın en etkili yolunun bu olduğu aktarılmıştır. 

 

09-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2024 - Güncelleme: 09.01.2024 14:26 - Görüntülenme: 40
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Çedes,,