KASTAMONU / AZDAVAY - Azdavay 75.Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Azdavay 75.Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Yeni Mahalle Ihlamur Caddesi No 4 Azdavay / KASTAMONU
Vizyon
Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda, kültürel mirası değerlendiren, sürekli yenilenen ve girişimci bir okul kimliğine sahip olmak.
Misyon
Bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip, ahlakı ve kültürel mirası koruyan, çağdaş bir eğitim anlayışını benimseyen bireyler yetiştirmek .
Başarılar
1- Yıldız kızlar basketbol (İl birincisi) 2- Yıldız kızlar basketbol (Kulüp birinciliği) 3- Küçük kızlar basketbol (İl üçüncüsü) 4- Kızlar 4x100 metre koşuda (İl birinciliği) Fen lisesi 2 Anadolu Lisesi 25 Öğretmen Lisesi 1 Sağlık Meslek Lisesi 2 Te. ve End.Mesl.Li. 13 İ.H.Lisesi 1 Azdavay İHL 16 Azdavay ÇPL 4 Açık Lise 2 öğrenci eğitimine devam etmektedir.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Ulaşım
Karayolundan İl merkezine her saat başı ulaşım mevcuttur. Azdavay-İstanbul otobüs seferleri hergün bulunmaktadır. İl merkezinden haftanın her günü İstanbul´a uçak seferleri vardır.
Yerleşim Yeri
Kastamonu´ya 73 km uzaklıkta olan ilçe 3600 nüfusa sahiptir.Genel olarak ormanlık ve engebelik olan ilçe karadeniz iklimi ve karasal iklim etkisi altındadır.Kışlar bol kar yağışlı ve soğuk geçer.İlçede Devlet Hastanesi ve bir Aile Sağlığı Merkezi bulunur.
İl merkezine 73 km.
2019 KASTAMONU YILDIZ KIZLAR FUTSAL 2.Sİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2014 YILINDA ERASMUS+ PROJESİ "TRY WALKING IN MY SHOES" KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SLOVENYA,POLONYA,İSPANYA´YI ZİYARET ETME FIRSATI BULDULAR.SLOVENYA´DAN GELEN ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLERİMİZ DE OKULUMUZA ZİYARETTE BULUNDULAR.